INGREDIËNTEN
- 2 lamskronen van ongeveer 500 g elks
- Citroenpeper of een andere geprefereerde rub
- Zout
AVOCADOSALDE
- 2 avocado’s
- 2 handen vol gemengde sla
- Kruiden voor de garnering
- 1 rode ui
- Geraspte Parmezaanse kaas
- 1 klein handvol geroosterde pindanoten
GRANAATAPPELVINAIGRETTE
- De pitten van een halve granaatappel
- 100 ml olie
- 50 ml balsamico azijn
- Peper en zout
SPECIALE ACCESSOIRES
- iGrill thermometer
Bereiding
In de keuken
-
- 01Snij de lamskronen proper en ontvlies. Bestrijk ze met olie en breng op smaak met citroenpeper en zout.
- 02Snijd de avocado’s doormidden, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in reepjes. Spoel de sla en de kruiden. Schil en snijd de rode ui in dunne ringen. Meng de sla, kruiden, avocadoreepjes, ui, geraspte Parmezaanse kaas en geroosterde pinda’s.
- 03Maak de granaatappelpitjes los van de schil en verwijder de geelachtige vliezen volledig van de pitjes. Meng de granaatappelpitten met de olie en de balsamicoazijn. Breng op smaak met zout en peper.
Op de barbecue
- 01Bereid de barbecue voor op indirecte warmte, ca. 180-190 °C.
- 02Leg de lamskronen aan één kant van het rooster en kleur ze op direct vuur. Schuif ze daarna naar het midden van het rooster en plaats de iGrill sonde in het midden. Stel de gewenste kerntemperatuur in op 58 °C voor rosé lamsvlees. Dit duurt 20-25 minuten. Vergeet niet om het deksel op de barbecue te doen.