Brabants worstenbroodje van Mele Best
Brabants worstenbroodje van Mele Best. Dit origineel Brabants worstenbroodje, wordt gemaakt van wit brooddeeg gevuld met een gehakt worstje, van de barbecue.
INGREDIËNTEN
Dit heb je o.a nodig:
Brooddeeg
500 gram Bloem
250 gram Melk
125 gram Boter
10 gram Gedroogde gist
10 gram Witt…….
Kijk hier voor de complete lijst ingrediënten en bereidingswijze van het recept.
Bekijk hier vast het filmpje waarin in Mele duidelijk uitlegt hoe je dit recept maakt.
BEREIDING
Zet alle ingrediënten klaar voor het Brabantse worstenbroodje. Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Meng in de kom van de keukenmachine de ingrediënten voor het brooddeeg voor het worstenbroodje. Voeg hiervoor de bloem in de kom voeg de witte basterd suiker, gedroogde gist en zout toe. Laat dit op een lage stand met elkaar mengen in de keukenmachine met een deeghaak.
Voeg hierbij de boter en schenk de melk erbij. Draai hiervan een mooi wit elastisch brooddeeg. Kneed het brooddeeg circa 7 tot 10 minuten, tot er een mooie bal ontstaat welke makkelijk los komt van de kom.
Verdeel dit brooddeeg in 20 gelijke bolletjes van circa 45 gram. Bedek de brood bolletjes met huishoudfolie en dek dit af met een keukendoek. Laat dit nu 30 minuten rijzen.
Voor de worstvulling meng het half om half gehakt samen met de worcestershiresaus, paneermeel, zout, zwarte peper en ei. Meng dit alles goed met elkaar zod…… klik hier voor de bereidingswijze van het recept.