Ingrediënten
2 Spareribs
Rub
15 gram Bruine basterd suiker
5 gram Knoflookpoeder
4 gram Mosterdpoeder
4 gram Zeezout
3 gram Gerookte paprikapoeder
2 gram Zwarte peper
10 ml Appelazijn
10 ml Coca cola
10 ml Jack Daniel’s whiskey
Glaze / Mopsaus
150 ml Coca cola
150 ml Jack Daniel’s Smooth Original barbecuesaus
30 ml Jack Daniel’s whiskey
25 gram Rietsuiker
10 ml Appelazijn
10 ml Worcestershiresaus
6 gram Knoflookpuree
5 ml Rode pepersaus
Aluminiumfolie
Bakkwast
Huishoudfolie
Keukenpapier
Pan
Rook -hout -pellets Mountain mapple
Vijzel
Bereiding
Zet alle ingrediënten klaar voor de whiskey spareribs. Dep de spareribs met keukenpapier droog en draai de spareribs om zodat het vlies aan de achterzijde verwijderd kan worden. Dit gaat het beste door een mes tussen het vlies en het botje het vlies los te maken. Als je dit voor elkaar hebt, trek het vlies dan van de sparerib. Mocht je vette vingers hebben, pak dan een stuk keukenpapier om het vlies mee vast te houden.